June 28, 2011

Maude Eloise

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik de huisjes van Blackbird Designs aan het borduren. Hier, hier en hier vind je de drie huisjes die ik al af heb. Ik ben nu met nummer vier begonnen. Dit borduurtje heeft de mooie naam Maude Eloise. Zo ziet het er op het plaatje van B.D. eruit:Bij mij toont het iets anders. Ik gebruik wel het handgeverfde garen, dat op het patroon staat voorgeschreven, maar ik werk op een lila achtergrond. Zover ben ik nu:Met dit warme weer vind ik borduren prettiger dan quilten. Hebben jullie dat ook zo'n voorkeur afhankelijk van het weer?

Fijne avond.

Marian

June 26, 2011

Phebe is af.....

.... maar niet de mijne. Ik ben nog steeds bezig met die vervelende driehoekjes en schiet voor geen meter op. Neen, mijn vriendin Bea heeft de top van haar Phebe-quilt af. Ze heeft zelf geen blog, dus mag ik de quilt laten zien.Ik vind hem mooi!!!!!

Zoals jullie kunnen zien heeft Bea ook een eigen draai aan Phebe gegeven o.a. door hexagonnen in plaats van sterren te doen. Bea heeft de quilt al gesandwiched en is hem nu aan het doorpitten. Aanstaande zaterdag is het weer Phebe club bij Petra Prins, en dan zal ik hem in het echt zien. Ik zal dan nog wat detailfoto's maken.

Groetjes, Marian

June 23, 2011

Kringloopvondst

Bij de kringloopwinkel vond ik een oude Knipmode, met daarin een mooie quilt. Het patroon ontbreekt, maar dat is vrij eenvoudig om zelf te tekenen.Mooi hè. De patchworkdeken staat in de Knipmode van augustus 1996. Deze kan ook op het lijstje van nog te maken quilts. Op die lijst staan al minstens 15 quilts, dus de komende jaren zit ik goed. Hebben jullie ook zo'n grote wensenlijst met nog te maken quilts?

Fijne avond.

Groeten, Marian

June 22, 2011

Stofjes gekocht.

Een paar weken geleden heb ik stof gekocht. Kijk eens wat mooi:Het is van de dames van Blackbird Designs en wel hun serie Antique Fair. Dit zijn echt prachtige stoffen. Vooral de stofjes die boven op de stapeltjes liggen vind ik schitterend.Weet je wat ik ervan wil maken? De geappliceerde deken uit het boek "When the cold wind blows". Weet je wel dat boek van die mandjes. Zo ziet de deken eruit:


Maar dat wordt pas volgend jaar hoor. Nu staan Phebe en Jane nog in de weg.

Groeten,

Marian

June 20, 2011

Blackbird Designs Remember me. When this you see.

Vandaag is het weer tijd voor een huisje van Blackbird Designs. In 2008 zag ik op verschillende weblogs (hier en hier bijvoorbeeld) ineens borduurtjes verschijnen, die ik schattig vond. Erbij stond dan "When this you see". Wat dat betekende: 'k had geen idee. Na een beetje googelen kwam ik er al snel achter dat dit borduurwerk gemaakt werd volgens een patroon van de dames van Blackbird Designs. Omdat ik het zo mooi vond heb ik me geabonneerd op de serie. Het eerste huisje heb ik meegenomen toen we in de meivakantie naar Belgie gingen. Het was toen prachtig weer en ik heb heerlijk in de zon zitten borduren. In de zomervakantie van 2008 heb ik het borduurwerkje afgemaakt.Ik heb dit borduurwerk met DMC-garen gemaakt en zelf de kleuren uitgezocht. Doordat ik niet het hand geverfde garen heb gebruikt is de heuvel wel een beetje erg saai geworden. De andere huisjes die ik heb geborduurd zijn hier en hier te vinden.

Groeten,

Marian

June 18, 2011

12 rijen aan mijn Sjaantjeslap

12 rijen blokken zitten nu aan mijn Dear Jane lap. Nog 1 rij te gaan. De lap wordt zo groot dat ik hem amper meer op de foto krijg.Zo hard als ik vorige week gewerkt heb, zo weinig komt er deze week uit mijn handen. Dat heb je soms zo. Het was ook wel een enerverende week met de examenuitslag.Halverwege de lap begon ik wel een beetje te twijfelen over mijn stof en kleurkeuze. Maar ik moet zeggen dat ik, nu het middenstuk bijna af is, zelf eigenlijk toch best tevreden ben met het resultaat.Ik ben al aan het nadenken over hoe ik de rand zal gaan maken. Daarover later meer. Ik ga nu gauw verder met de laatste rij.

June 16, 2011

Geslaagd!!

Onze oudste dochter is geslaagd en heeft haar Gymnasium-diploma! Door het lange wachten werd het heel spannend. Ze zou tussen 16 en 18 uur gebeld worden. Uiteindelijk moest ze bijna 1,5 uur wachten op het verlossende telefoontje. Via twitter hoorde ze van klasgenoten dat ze geslaagd waren (en sommigen gezakt helaas), maar zelf zat ze maar te wachten. En dat terwijl onze achternaam met een C begint.


De ontlading was daardoor des te groter toen het telefoontje van haar mentor eindelijk kwam. Dus vanavond is het feest.Groeten,

Marian

June 14, 2011

Sjaantjes-koorts

Nu ik 11 rijen van m'n Dear Jane blokken af heb wil ik snel doorgaan met de laatste 2 rijen. Dus heb ik afgelopen 8 dagen 10 blokjes gemaakt. Dan mag je toch echt wel spreken van Sjaantjes-koorts.

Ik ben bezig met rij B. Dit zijn de blokken die ik heb gemaakt:

B1 Batchelor Buttons: makkelijk blok. De rondjes zijn erop geappliceerd.
B2 Sweet Tater Pie: het ronde deel heb ik erop geappliceerd. Dit omdat ik zo'n hekel aan ronde vormen  heb. Ik kan het ook niet goed, waardoor het altijd gaat trekken.B3 Mirror image: ook geappliceerd, net zoals bij B2
B4Chris's Soccer Field: dit blok heb ik gisteravond gemaakt, terwijl ik naar Pinkpop keek. Tijdens het concert van de Kaiser Chiefs kwam m'n oudste dochter nog even in beeld. Ze kreeg van Ricky (de zanger) een drumstokje toegeworpen.B5Hot Cross Buns
B6 Wild Goose Chase: dit was niet een moeilijk blok, maar wel veel kleine stukjes. Daardoor trekt het blok wat naar binnen.B7 World Series: geappliceerd (zie B2 en B3)
B8 Water LilyB9 Tinker Toy
B10 Jud's Trophy: dit was bijna net zo'n gepriegel als de beroemde papa star.B11, B12 en B13 had ik vorige keer al laten zien. Dat betekent dat ik nu ook rij B af heb. Nu alleen rij A nog en dan heb ik alle blokjes af.

Ik ga gauw verder met het volgende blokje.

Groeten,

Marian

June 12, 2011

Phebe frame 6 : the changes I made

Frame 6 van de Phebe-quilt bestaat uit 2 rijen Ohio-sterren, in totaal 80 stuks. Daar tussen in zit een sashing van ½ inch. De sashings worden op de hoeken verbonden met een blokje van ½ bij ½ inch. Zo ziet dat bij Di Ford eruit:


Mooi hè!

Zoals ik al eerder vertelde heb ik de sterren iets gedraaid omdat ik ze te statisch vond. Ook heb ik geprobeerd de sterren blended te maken, zodat ze niet teveel de aandacht af zouden leiden van de applicaties. Tussen de sterren heb ik een sashing gemaakt van de achtergrondstof van het middenstuk. Tussen de frames heb ik een gestreepte stof gebruikt. Dit is een woven van Rural Jardin. Hoewel het heel leuk staat (vind ik) heb ik daar wel een beetje spijt van. De geweven stof rekt veel meer dan de normale stof. Daardoor is de lap een beetje gaan lubberen. Niet erg hoor, maar ik zie het zelf. Volgens de kenners zie je daar na het quilten niks meer van.Toen ik 1 rand sterren had vastgemaakt aan mijn lap begon ik een beetje te twijfelen aan de 2e rij: zouden 2 rijen sterren niet te aanwezig zijn in de quilt? Dat effect wilde ik eigenlijk vermijden. Ik had nog een stukje stof liggen van de serie Winchester (Makower). Hierin zat een prachtige rand, die heel mooi paste bij de blauwe dogtooth. Die had ik namelijk ook gemaakt van een stof uit dezelfde serie. Ik heb verschillende familieleden om advies gevraagd. Daar heb je uiteindelijk niet zoveel aan, want iedereen zegt iets anders. Ik heb toen de gok genomen en ben met de rand aan de gang gegaan. Ik kon hem tenslotte altijd weer eraf halen. Gelukkig had Petra Prins nog genoeg van de stof in de winkel.De rand bestaat eigenlijk uit 4 randen. Dat kun je op de foto goed zien: een heel smal bruin randje met blauwe stippels, een smalle witte rand met blauwe bloemetjes, een brede blauwe rand met blauwe bloemen en als laatste een heel smal rood randje.En nu, wat vind ik ervan? Ik ben er heel blij mee dat ik het zo gedaan heb. Het geeft precies het effect dat ik gehoopt had. Wat ik een bijkomend voordeel vind is dat het hierdoor ook steeds meer mijn quilt wordt en niet een exacte kopie van de quilt van Di Ford. Dat is voor mij persoonlijk belangrijk.

Fijne dag verder.

Groeten,

Marian


June 9, 2011

In Holland staat een Huis

Dit is de vierde quilt die ik heb gemaakt. De anderen zal ik jullie ook nog wel eens laten zien. Deze quilt heb ik gemaakt tijdens de naaimachine-cursus bij Petra Prins. Marjan Kraan was onze juf en dat deed ze weer heel leuk. Met deze quilt ben ik bezig geweest van september 2009 tot april 2010.


In de quilt zijn allerlei stofjes verwerkt. Sommige zijn echte quiltstoffen, maar ook zitten er stoffen bij van de markt en zelfs wat hele oude van de Ikea. Desondanks vind ik dat het een mooi geheel geworden is. Als ik er in detail naar kijk zijn er altijd wel blokken die ik bij nader inzien anders had willen maken, maar over het geheel ben ik er blij mee. De uitstraling is geworden zoals ik van tevoren had gehoopt: lekker Hollands-rood-wit-blauw.

Voor de zekerheid had ik de stoffen van de markt van te voren gewassen. Toen de quilt af was heb ik hem in de wasmachine gedaan en gelukkig is niets verkleurd.

Zien jullie de peulen daaronder hangen? Die had ik iets eerder moeten plukken....

Fijne dag.

Groeten,

Marian

June 7, 2011

Oude Ariadne met 2 leuke patronen

Vorige week kocht ik bij de kringloopwinkel voor 20 cent een oude Ariadne. Daarin staat het patroon van een heel leuke quilt + van een klein merklapje. Da's een gelukje. Het patronenblad zit er ook nog in.Nu ik zo bezig ben met Dear Jane en Phebe merk ik dat ik zin krijg in "eenvoudige" quilts. De quilt die in de Ariadne staat is helemaal gemaakt van blauwe stoffen: effen, ruiten en strepen. Ik ga het tijdschrift goed bewaren. Voor wie geïnteresseerd is: het is Ariadnewonen nummer 10 uit Oktober 1998.

Ik ben hard aan het werk met rij B van Dear Jane. Dat is de 1 na laatste rij van de blokken. Ik heb nu zin om de blokken snel af te maken. Binnenkort laat ik de nieuwe blokjes zien.Groeten, Marian

June 5, 2011

Dear Jane update


Sinds de vorige keer heb ik hard gewerkt aan mijn DJ. Ik heb rij D eraan gezet (zie hier). Vervolgens heb ik rij C afgemaakt en ook nog aan mijn lap gezet. Het aan de lap zetten is best wat werk, want je moet de sashings er ook nog tussenzetten. Zo ziet mijn Jane er nu uit.


Sinds vorige update heb ik de 10 blokjes gemaakt:

C7 Megan’s Mountain Laurel:  wat een kleine friemelstukjes. Ik was blij dat deze af was. Samen met C4 het moeilijkste blok van rij C.C6 Ashley’s AuraC5 Eye of the Cyclone: omdat ik zo'n hekel aan ronde vormen heb heb ik deze geappliceerd. Dat is goed gelukt.C4 Tic tac toeC3 Rayelle”s FenceC2 Streak of LightningC1 Trooper Green’s BadgeB13 Four Corner PressB12 StarflowerB11 Melissa’s CrossNog 23 blokjes en  het middenstuk is af. Ik ben nu ineens gemotiveerd om de laatste blokjes snel af te maken. Phebe en haar vele driehoekjes moeten maar even wachten.

Groeten,

Marian

June 4, 2011

Heel veel Phebes, en allemaal anders.

Vandaag was weer een bijeenkomst van de Phebe-club bij Petra Prins. Het is precies een jaar geleden dat we voor het eerst bij elkaar kwamen. Gerda was er niet, die zat in Vaassen. Vandaar dat ik vandaag foto's heb gemaakt.

Weet je wat zo leuk is? We maken allemaal een Phebe en toch zijn ze allemaal heel anders. Kijk maar eens mee naar de prachtige resultaten.

Hieronder zie je de Phebe van Bea. Zij is al bezig met de buitenste sterrenrand! Twee zitten er al aan, dus nog twee te gaan.
En nog een detail van de randen:Dit is de Phebe van Bep. Bep is al wel bezig met het mini-applicatierandje, maar dat zit er nog niet aan.Trijnie, onze oudste Pheber, maakt een heel moderne Phebe, met Kaffe Fasset stoffen. Heel apart, maar heel mooi.Wendelien had het middenstuk niet bij zich, maar liet wel wat sterretjes zien.

Sophie kwam in haar lunchpauze ook nog even langs. Ze is klaar met appliceren en heeft al bijna 1 rand van de sterren af.En voor de volledigheid de mijne ook nog even. Ik schiet niet erg op. De laatste rij driehoekjes nekt me een beetje.Groetjes

Marian

June 1, 2011

Twee maanden....

Twee maanden, zo lang bestaat mijn blog nu.

Ik heb lang getwijfeld of ik een blog zou beginnen. Na een mailwisseling met Supergoof over mijn Phebe, zei zij tegen me dat ik maar een blog moest beginnen om de vorderingen van Phebe te laten zien. Vervolgens heb ik nog een half jaar gewacht en getwijfeld, maar op 1 april 2011 dan toch begonnen. En weet je wat: ik vind het leuk!!

Maar wat ik helemaal ongelofelijk vind is het aantal bezoekers. Ik weet niet of het veel of weinig is vergeleken met anderen, maar ik had 2 maanden geleden nooit gedacht dat zoveel mensen mijn blog zouden bekijken. En dan heb ik het nog niet eens over al die mensen die ook nog de moeite nemen om een reactie achter te laten. De complimenten vliegen af en toe om mijn oren en ik word er verlegen van.  Dus: dank jullie wel!

Ik heb al een afspraak om samen met een andere blogster in de herfst een Vierlanden-merklap te gaan maken (horen jullie nog meer van hoor) en misschien volgend jaar Carrie Hall's Sampler met weer een andere blogster. Dat is echt hartstikke leuk. Komt allemaal door het bloggen.

Dus: ik ga door.. Hoewel ik dit jaar van mezelf geen nieuwe quilts mag beginnen (m.u.v. een medaillonquilt in september) heb ik nog genoeg te laten zien. En voor volgend jaar: plannen zat.

Hierbij een foto van het tweede Blackbird Design huisje dat ik geborduurd heb. Het ziet wat wazig, maar dat is de weerkaatsing in het glas.


Groeten,

Marian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...