January 30, 2012

Breien

Van de week was ik op zoek naar iets. In mijn grote handwerkkast. En ineens zag ik een bol katoen liggen. Gewone katoen nr 8 van Durable. Niks glansgaren of andere nieuwerwetse onzin. Neen, gewoon echte katoen waar ik vroeger zo leuk van die gordijntjes van haakte.

En toen kreeg ik ineens zin om te breien. Kennen jullie dat? Alle sterretjes konden me gestolen worden. Breien, da's lekker knus met dit koude weer. Maar ja, wat kun je maken van witte katoen. Ik heb ook maar 1 bol. En ineens wist ik het: ik ga een dishcloth maken. Een wat ??? Een vaatdoekje dus. Kijk hier maar eens voor het patroon. (Tip: "knit" is rechts en "purl" is averechts.)

Ik heb het patroon omgezet naar het nederlands. Voor een vaatdoekje van 20 bij 20 cm moet je het volgende doen (voor een andere katoen dan Durable nr 8 moet je eventueel meer of minder steken opzetten. Het aantal steken moet zijn: een meervoud van 3 plus 8):
Zet 53 steken op met naalden 2,5.
Brei 3 naalden rechts
Naald 4: rechts
Naald 5: 3 steken rechts, 47 steken averechts, 3 steken rechts
Naald 6: 3 steken rechts, (2 steken averechts, 1 steek rechts)15 keer, 2 steken averechts, 3 steken rechts
Naald 7: 3 steken rechts, (2 steken rechts, 1 steek averechts) 15 keer, 5 steken rechts.
Herhaal naald 4 tot en met 7 17 keer.
3 naalden rechts.
Afkanten.

Groetjes,
Marian

January 25, 2012

Christmas Garden

Naast alle sterretjes ben ik natuurlijk ook nog bezig met die schitterende merklap van Blackbird Designs: Christmas Garden. En dat is echt leuk om te doen. Werken met dat garen in die mooie kleuren is echt een feest.

Christmas is natuurlijk nog wel een heel eind weg, maar ik probeer toch wel om hem voor de kerst van 2012 af te hebben. In mijn huidige tempo moet dat lukken, maar er komen dit jaar natuurlijk weer allerlei verleidingen langs. Afwachten dus.

Fijne dag!
Marian

January 23, 2012

Ik zie sterretjes.

Afgelopen weken ben ik ineens in de ban van de sterretjes. Kennen jullie dat: deze top heeft jaren in de kast gelegen. Af en toe zag ik hem en dan dacht ik "Oh, ja, die is er ook nog". En nu ineens heb ik de smaak te pakken en ga ik hem in vliegende vaart afmaken. Het wordt geen joekel van een quilt, maar eentje die je lekker 's avonds op je benen kunt leggen.

Er zitten nu 95 sterretjes aan elkaar. Ik ga er nog 10 bij maken, dan is de top beter in evenwicht. De randen houd ik gewoon wit, in de hoop dat alle aandacht dan naar de sterretjes gaat.

En ik ben niet de enige die met sterretjes bezig is: kijk hier/daar maar eens.

Groetjes,
Marian

January 19, 2012

New fabric by Moda

Waarschuwing: wie besloten heeft geen nieuwe stof te kopen in 2012 moet nu wegklikken!

Voor wie er nu nog is:
Kennen jullie deze site van Moda (klik)?
Hier staan alle fabric-lines die de komende maanden door Moda worden uitgegeven. En dat is smullen hoor.

In april bijvoorbeeld komt Blacbird Designs met een nieuwe serie: Meadow. In mei verschijnt een nieuwe lijn van French General: Petite Odile. En in juni en juli worden allerlei kerststoffen uitgegeven, o.a. Sentiments van 3Sisters. Als je de stoffen wil zien moet je op de groene schaar klikken die eronder staat. In een nieuw scherm wordt dan een pdf geopend.

Ik ben deze week weer aan het werk gegaan en heb dus jammer genoeg minder tijd voor quilten/borduren. Ik ben nog steeds bezig met de sterretjes.
Groetjes,
Marian

January 14, 2012

Christmas Garden

Zoals eerder gemeld heb ik het patroon Christmas Garden van Blackbird Designs gekocht. In de kerstvakantie heb ik er aan gewerkt. Het is zoals altijd bij BD een prachtig patroon.

Ik heb alleen het patroon en het garen gekocht. Zelf had ik nog een lap kaaslinnen liggen. Ik werk op linnen van 10 draden per cm. In het patroon wordt aanbevolen linnen van 12 draden per cm. Mijn werk wordt dus iets groter, maar dat komt eigenlijk wel heel goed uit. De lijst die ik van de week gekocht heb past precies.

Zover ben ik nu:

Fijn weekend!
Marian

January 12, 2012

Gelukje

Gisteren was ik naar de kringloop om een hoop overbodige spullen weg te brengen. Ik ben ook even binnen gaan kijken. En ik had een gelukje.

6 keer Margriet Borduren uit de jaren 1996 tot 1998, voor 0,25 euro per stuk. En er staan leuke dingen in.
Wat dacht je van deze.

Deze is ook leuk.

En deze:  voor in de keuken.

En in 1 blad stonden zowaar ook nog een paar quilts, inclusief patronen.

Ik liep al helemaal gelukkig naar de kassa toen ik langs de lijsten kwam. Een prachtige groene lijst stond er. Precies de kleur van mijn Christmas Garden. En laat die lijst nou precies passen. Alsof hij ervoor gemaakt is. De merklap heb ik nog lang niet af, maar de lijst staat al te wachten.

Fijne avond.

Marian

January 10, 2012

Sterretjes

Ik heb maar weer eens een WIP-je opgepakt: de sterrenquilt. Eerder heb ik hiervan al eens iets laten zien.

Het is een heel leuk en simpel patroontje. Er is maar 1 malletje voor nodig. Kijk maar eens naar onderstaande foto.

Ik heb inmiddels 89 sterren aan elkaar zitten en ga er nog 11 bijmaken. Of 20, als dat mooier uitkomt, maar dat moet ik nog even zien. Het wordt dus geen mega-quilt, maar dat hoeft ook niet altijd. Gisterochtend heb ik voor de 11 sterretjes alle stofjes geknipt en gisteravond heb ik er al 2 gemaakt. Nog 9 te gaan dus.

Groetjes,
Marian

Aanvulling: bij de reacties krijg ik vragen of ik de sterretjes met de hand of met de machine in elkaar zet. Ik heb er niet aan gedacht om dit erbij te zetten, omdat ik bijna alles met de hand maak. Deze sterretjes dus ook.

January 9, 2012

(Blog)vakantie en blok kompasroosquilt

Daar ben ik weer. Afgelopen week hebben wij allemaal nog lekker kerstvakantie gehad. Ongepland heb ik ook een blogvakantie genomen: niet geschreven en niet bij anderen gelezen. Dat was eigenlijk wel lekker voor een weekje. Maar nu heb ik zin om weer bij iedereen bij te lezen.
Wat we wel gedaan hebben:
- dagje shoppen in Arnhem
- kamer jongste dochter geschilderd en behangen
- allerlei klusjes in huis
- kerstboom in de tuin gezet en nu maar hopen dat hij de rest van de winter overleeft
- dagje naar Utrecht.

Heb ik ook nog wat handwerkerigs gedaan? Wel wat, maar niet zoveel als andere jaren in de kerstvakantie. Misschien zat ik nog wel een beetje in een dipje na het harde werken aan de Sjaantjeslap. Waar ik wel tijd voor heb gehad, is om naar de uitverkoop bij Petra Prins te gaan afgelopen dinsdag. Het was er heel druk, maar ik heb 10 meter achtergrondstof kunnen kopen voor een leuk prijsje. Wat ik daarmee ga doen laat ik binnenkort zien. Het worden geen kleine huisjes in ieder geval, want daar doe ik niet aan mee.


Wat ik jullie nog niet had laten zien is het decemberblok van mijn kompasroosquilt. De middelste ster lijkt wel erg gifgroen, maar is in werkelijkheid wat minder opvallend.

In totaal heb ik nu 4 blokken af. Ik kan al een beetje zien hoe het geheel wordt, en ik vind het leuk. Wil je meer lezen over deze quilt, klik dan even in de zijkant van mijn blog op "kompasroosquilt". Dan vind je alle berichtjes die er over gaan.

Van dit blok heb ik foto's gemaakt tijdens het in elkaar zetten. Die zal ik ook binnenkort plaatsen, zodat jullie kunnen zien hoe makkelijk zo'n blok te maken is.

Nu is iedereen weer naar school/universiteit/werk en ik zit nog thuis. Omdat ik zoveel extra heb gewerkt afgelopen jaar heb ik heel veel vakantie opgebouwd. Nu is het rustig op het werk, dus ik neem lekker nog een weekje vrij. Wat zal ik eens gaan doen vandaag....

Groetjes,
Marian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...