February 29, 2012

Update Vierlande-merklap

Het is de laatste dag van de maand en dus tijd voor de Vierlandemerklap. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik maar heel weinig eraan gewerkt heb afgelopen maanden. Ik werd door andere dingen in beslag genomen zullen we maar zeggen (o.a. christmas garden en loveletterquilt).

Toch blijft het een heel leuk patroon om aan te werken. Ik maak er gewoon een vijfjarenproject van. Mijn Vierlande-maatjes gaan een stuk sneller, dat wel. Maar ik laat me niet opjagen en ga rustig maar gestaag door.

Gisteren heeft Willy een heel leuk stukje geschreven over het Vierlande gebied. Zeer de moeite waard om te lezen.

Groetjes,
Marian

February 26, 2012

Love-Letters-quilt blok 1 is af...

... en ik ben er heel content mee. Toen ik het eerste plaatje liet zien (klik hier) vond ik het blok een beetje saai, maar die blauwe blaadjes maken het helemaal goed.

Ik ben vanmiddag al begonnen met het overnemen van de onderdelen van blok 2 op freezerpapier. Ik weet dat er allerlei slimme methoden zijn om te appliceren, maar ik doe het gewoon zoals ik het bij mijn eerste cursus heb geleerd. Ik neem het patroontje over op freezerpapier. Ik strijk het freezerpapier op de achterkant van de stof. Naai de stof met een klein naadje vast om het freezerpapier. Vervolgens appliceer ik het onderdeel op de achtergrondlap. Ik trek dan de rijgdraad eruit, knip een gat in de achterkant en pulk het freezerpapier er weer uit. En zo ziet de achterkant dan eruit:

Fijne avond.
Marian

February 25, 2012

Kompasroosquilt blok 5

Het was mijn bedoeling om elke maand een blok voor de kompasroosquilt te maken. Ik ben in september 2011 begonnen. Maar in januari heb ik een quilt-winterslaap gehouden geloof ik, want toen is er niet veel uit mijn handen gekomen. En ook geen kompasroosblok dus. Maar afgelopen maand heb ik de draad weer opgepakt en blok nummero 5 gemaakt.

Wat zo leuk is, is dat nu het sterretje tussen de kompasrozen ook duidelijk wordt. Dat sterretje maak ik alsmaar hetzelfde, zodat er rust in de quilt komt.

Kijk, zo zien de 5 blokken er nu uit.

Ik weet nog niet hoeveel blokken het gaan worden. Ik ga nu uit van 12, oftewel 3 bij 4 blokken. De maat van een blok is ongeveer 35 cm. Het patroon komt uit een oude Knip-mode, maar ik heb het zelf een beetje aangepast.

Ik heb een heerlijke vakantie deze week. Mijn blok van de Love-Letters-quilt is ook bijna af en morgen hoop ik een top te gaan dubbelen. Dus, ik heb lekker "gewerkt" in mijn vakantie.

Fijn weekend!
Marian

February 20, 2012

Love-letters-quilt blok 1.

Na een week hard werken en een druk weekend had ik vandaag eindelijk eens tijd om met het eerste blok van de Love-Letters-Quilt verder te gaan. Ik heb alle onderdelen opgespeld en ben nu bezig met het appliceren.

Ik doe alles met freezer-paper, behalve de stengels. Die maak ik met een biasmaker van 3/8 inch.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel content ben met het eerste blok. Hoewel het flink aan de maat is (na verkleinen ongeveer 53 cm) vind ik het blok echt niet te groot. Ik ben van plan om sashings tussen de blokken te maken en een rand erom heen, en dan wordt het een mooi formaat.

Ik heb de hele week nog vrij, dus hopelijk krijg ik dit blok nog af. Maar er liggen ook nog 2 tops klaar om gesandwiched te worden, ik moet nog een blok maken voor mijn kompasroosquilt, en mijn medaillonquilt ligt natuurlijk ook nog te wachten. En Phebe, de quilt waar ik vorig jaar zo druk mee was? De laatste rand moet er nog omheen. Ik hoef me dus het komende jaar niet te vervelen op quiltgebied.

February 10, 2012

Appeltaart

Vandaag was jongste dochter vrij van school en ze heeft haar tijd nuttig besteed. Ze heeft een heerlijke appeltaart gebakken. Het recept is hier te vinden.

Sinds kort hebben wij de zender 24kitchen ontdekt. Da's echt een aanrader. Ik heb er al veel recepten vandaan gehaald. Vooral de programma's met kok Rudolf zijn de moeite waard.

Fijn weekend.
Marian

February 6, 2012

De Love Letters Quilt

Dit weekend heb ik een begin gemaakt met de Love Letters quilt. Ik ben begonnen met een makkelijk blok. Ik heb nog niks genaaid hoor, alles zit erop gespeld. Ik wil eerst even alles erop spelden, om te zien of het allemaal past in het blok.


De Love Letters quilt is afkomstig uit het boek  "When the cold wind blows" van Blackbird Designs. Veel quiltsters zullen dit boek kennen omdat er de Trick-or-Treat-mandjesquilt in staat. Deze mandjesquilt vind ik eerlijk gezegd niet heel leuk, maar ik ben als een blok gevallen voor de LL-quilt. In het boek staat ook nog een hele mooie kerstquilt: "Holly and Mistletoe". Die wil ik zeker ook nog ooit gaan maken.


Het leuke van het boek is dat de LL-quilt twee keer in het boek staat. Eén keer gemaakt door Alma en één keer gemaakt door Barb. De kleuren die ze gebruiken zijn heel verschillend, waardoor dezelfde quilt er  heel anders uit gaat zien. De LL-quilt, die ik ga maken is gemaakt door Alma.


De quilt bestaat uit 9 geappliceerde blokken. En dat zijn joekels van blokken van 28 inch, oftewel 70 cm breed. Omdat ik dat te groot vind heb ik alle patronen op de kopieermachine verkleind tot 75%. Dat betekent dat mijn blokken nu 53 cm breed zijn. Da's nog altijd groter dan het boek.


Mijn idee is om, net zoals Susi gedaan heeft, sashings tussen de blokken te maken. De rand die Susi gemaakt heeft vind ik ook prachtig. Misschien ga ik ook wel zoiets doen. Maar goed, zover ben ik nog lang niet. Eerst maar eens zien dat ik het eerste blok afkrijg.


Fijne avond.
Marian

February 3, 2012

Winterslaap en love letters.

Ik zit een beetje in een winterslaap geloof ik. In december en januari heb ik weinig berichtjes geplaatst en voor mijn doen is er ook weinig uit mijn handen gekomen. Daar komt nog bij dat ik de laatste weken heel druk ben geweest op mijn werk. Afgelopen week zat ik weer 3 dagen in Terneuzen (zie ook hier) en ben ik zelfs de update van de Vierlande merklap vergeten. Schaam, schaam. Nu was er ook weinig te updaten, want ik heb er niet aan gewerkt. Ook heb ik in januari geen blok gemaakt voor mijn kompasroosquilt. Maar nu is het februari, de lente komt in zicht (niet naar buiten kijken...) en ik ga mijn leven beteren. Meer quilten, meer berichtjes plaatsen en vooral meer blogjes lezen.

Dit is een foto van de stof die ik in de opruiming bij Petra Prins heb gekocht. Deze stof ga ik als achtergrond gebruiken voor een nieuwe quilt die ik wil gaan maken. We zijn met een stel quiltsters begonnen met een applicatieclubje en komen 1 keer per maand bij elkaar. Ieder kiest zelf welke quilt ze gaat maken. Dit zijn de stoffen/kleuren die ik ervoor ga gebruiken.

De foto is niet zo scherp helaas, maar jullie zien het idee hopelijk.

Ik heb er lang over gedacht welke applicatie-quilt ik zou gaan maken en mijn keuze is gevallen op de Love-letters-quilt van Blackbird Designs. Kijk hier is een foto ervan, die ik van internet heb geplukt.

Volgende keer zal ik iets meer vertellen over de quilt en wat mijn plannen zijn. Want ik ga me natuurlijk niet aan de voorschriften van BD houden. Hier kunnen jullie alvast een heel mooi exemplaar van deze quilt zien.

Fijn weekend!
Marian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...