March 14, 2012

Sterretjes

Ik ben wel echt in een kerststemming deze week. Naast de Christmas Garden merklap ben ik ook bezig met een kerst quilt. Maandelijks komen we met z'n zessen bij elkaar voor ons medaillon-clubje. We werken allemaal aan een medaillonquilt, maar ze zijn allemaal verschillend. Waarom we met het medaillonclubje begonnen zijn is hier te lezen.

Ik ben al een hele tijd bezig met sterretjes maken. Ik heb er 28 nodig in totaal. Het patroontje heb ik overgenomen van een hoekblok van de Dear Jane quilt. Ik appliceer het sterretje niet, maar zet het met losse stukjes in elkaar. En daar heb ik een beetje spijt van, want het is een heel gepriegel. Maar het einde is in zicht: nog 5 sterretjes te gaan. En dan op naar de volgende rand.

Hoe mooi een medaillonquilt ook is, het is een feit dat de randen steeds groter worden. En dat dus steeds meer blokjes per rand gemaakt moeten worden. Dat maakt het wel eens saai, maar het eindresultaat maakt alles goed.

Groetjes,
Marian

March 12, 2012

Christmas Garden

Zo tussen het patchworken door zet ik ook zo af en toe een steekje op mijn Christmas Garden Sampler. Het zou natuurlijk leuk zijn als hij komende kerst in de kamer hangt. De foto is niet zo netjes, want de stof is een beetje gekreukeld door het vasthouden.

Het is een erg leuk patroon om te borduren. Er zitten maar 4 kleuren in, maar doordat geborduurd wordt met handgeverfd garen verlopen de kleuren een beetje. Kijk maar eens goed naar de hertjes. Die zijn met 1 kleur geborduurd. Ik moet eerlijk zeggen dat de kleuren in werkelijkheid wel iets anders zijn dan op de foto van het patroon, maar zeker niet minder mooi. In het patroon wordt trouwens ook garen in DMC opgegeven, maar dan moet je werken met 1 draadje van de ene kleur en 1 draadje van een andere kleur. Dat lijkt me minder mooi dan het handgeverfde garen.

Tussen alle figuurtjes is nog ruimte om letters te borduren. Dat doe ik pas op het laatst.

Het patroon is van Blackbird Designs en o.a. hier en hier te koop.

Groetjes,
Marian

March 7, 2012

Inhaalblok

In september 2011 ben ik begonnen met het eerste blok van mijn kompasroosquilt. De blokken zijn op zich niet zo moeilijk, maar wel heel bewerkelijk. Daarom had ik gedacht om elke maand een blok te maken. Dat zou betekenen dat ik na een jaar 12 blokken zou hebben. Maar ja, dan moet je geen winterslaap/quiltdip krijgen zoals ik in januari had. Eind januari was er geen blok klaar. Ik liep er dus eentje achter. Maar die heb ik nu ingehaald. Dus ik loop weer op schema: 6 blokken zijn af. Nu is ook al een beetje te zien hoe de quilt eruit komt te zien.

Het nieuwe blok heb ik een beetje lichter van kleur gehouden. Het lijkt me leuk als er wat variatie in de blokken komt.

De stoffen die ik hiervoor gebruik zijn eigenlijk kerststoffen, maar volgens mij zie je dat niet echt.

Groetjes,
Marian

March 4, 2012

Phebe..... het vervolg

Vorig jaar april ben ik met deze blog begonnen. Ik moest toen een naam verzinnen voor m'n blog. Ik heb toen gekozen voor Phebe-and-Jane omdat ik op dat moment bezig was met 2 grote quilts: Phebe en de Dear Jane. De Dear Jane is inmiddels af, maar Phebe ligt zielig te verstoffen in de kast. De laatste stand van zaken is van augustus vorig jaar. Sindsdien heb ik er geen steekje meer aan gezet.

Hoe dat nou toch komt? Ik heb niet zo'n zin in weer zo'n hele rits ohio-sterren. Het zijn er zoveel en het is zo saai. Maar van de week heb ik mezelf een schop onder m'n achterste gegeven; ik laat me toch zeker niet kisten door een paar van die rotsterretjes!!! Dus heb ik van de week het patroon gepakt en ben braaf sterretjes gaan maken. Ik heb nog niet geteld hoeveel ik er nodig heb. Ik ga eerst maar gewoon aan de gang. Als ik nou elke week een paar sterretjes maak, dan moet ik er toch wel een keer genoeg hebben.

Ik maak de sterretjes in allerlei soorten blauw, met een lichte achtergrond. Volgens mij moet dat wel mooi staan. De laatste rand van Phebe is een vrij drukke stof. Ik heb daarvoor deze gekozen:

Fijne avond!
Marian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...