Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

12 mei 2015

Vakantie in de Peloponnesos

Afgelopen week zijn manlief, jongste dochter en ik op vakantie geweest naar de Peloponnesos. Wat een prachtig gebied. We hebben maar een klein deel kunnen bekijken, want jongste dochter had helaas maar een week vrij van school. Maar tjonge jonge wat is het daar mooi. En de mensen zijn zo aardig!

Het hoogtepunt van de vakantie was de wandeling van 16 km over onder andere ezelspaadjes. Hierboven één van de prachtige uitzichten die we onderweg hadden.

Aan het eind van de wandeling was ik bekaf, maar de beloning was er wel naar. Een mooi kiezelstrand, met kristalhelder water vlak bij het plaatsje Kardamilli.

We hebben ook nog wat oudheden bekeken:

De tempel van Zeus bij Nemea

Het theater van Epidaurus, dat meer dan 2000 jaar oud is en waar 12000 toeschouwers in passen. De akoestiek is zo goed dat als je beneden praat, het bovenin te horen is.

We hadden enorm geluk met het weer. Aan het eind van de week was het bijna te warm. We zijn ook nog een dagje naar Athene geweest en hebben daar de toeristische highlights gezien.
Het was een fantastische vakantie. Ik kan iedereen aanraden dit deel van Griekenland eens te bezoeken.

De wandeling hebben we hier (klik)geboekt.