Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

30 april 2016

Sterren

Al een paar keer heb ik verteld dat ik afgelopen herfst een cursus heb gedaan bij Mariet Soethout. Meer hierover kun je hier (klik) lezen.
In deze cursus hebben we allerlei Islamitische patronen bekeken en besproken. Het is nog een hele kunst om daar een quiltpatroon van te maken. Maar dat is gelukt. Sinds afgelopen december ben ik bezig met deze quilt. Ik noem hem "Sterrenhemel", want hij bestaat uit allemaal sterren. Deze bijvoorbeeld:

Door te fussy-cutten ontstaan mooie patronen in de sterren:

Het aan elkaar zetten van deze sterren tot een top is nog niet zo eenvoudig, trouwens. Daar ben ik nu mee bezig. Als ik flink wat sterren aan elkaar heb gezet zal ik een foto maken en hier laten zien.

Wist je trouwens dat Willyne Hammerstein zich ook door Islamitische patronen laat inspireren? Dat las ik in het voorwoord van haar boek "Millefiori Quilts".

3 opmerkingen:

Marjan zei

Erg mooi, deze sterren. Prachtige blauwe stoffen ook. Wat leuk dat de sterren gebaseerd zijn op Islamitische patronen. Ik ben benieuwd naar de "sterren aan elkaar"!

Wilma Kuin zei

Mooie sterren.. fijn weekend!

Guusje, zei

Beide sterren zijn erg mooi en ja dat fussy cutting zorgt ervoor dat je de prachtigste afbeeldingen krijgt.