Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

15 januari 2017

AWS: blok 6

Onze maandelijkse bee is in januari 2016 begonnen met een gezamenlijk project: de Antique Wedding Sampler oftewel AWS van Di Ford. Het idee was om ongeveer elke maand een blok te maken. Dat zou betekenen dat ik nu 12 blokken af zou moeten hebben. En dat is gelukt. Ik heb er al een paar laten zien, maar nog niet allemaal. Blok 1 tot en met 5 zijn hier (klik) te vinden. De nummering die ik aanhoud, is trouwens niet de nummering van het boek, maar gewoon de volgorde waarin ik ze maak.

Hierbij blok 6. Ik heb hem hier eigenlijk verkeerd gefotografeerd. In de quilt komt het blok uiteraard op de punten te staan.Blok 6 is een leuk blok om te maken. Een combinatie van appliceren en broderie perse. Wel meer werk dan alle ronde motieven in de quilt. Op de foto ziet het blok er een beetje gekreukeld uit, maar dat komt straks, als alle blokken aan elkaar zitten, allemaal goed.

Op de foto is ook al te zien hoe ik de sashings ga maken. In tegenstelling tot de quilt van Di Ford houd ik de sashings heel rustig en licht. Zo komen de blokken mooier uit (vind ik).

9 opmerkingen:

Annie zei

Wat een prachtig blok, heel mooi gemaakt !

Guusje, zei

Wat een mooi blok.

Floor zei

Leuk is dat hè om die blokken te maken. Lekker afwisselend.
Misschien een idee om vast wat randblokken te maken tussendoor?
Anders is het best saai op het eind als je ze allemaal achter elkaar moet maken.
Maar dit blok is prachtig geworden.
Veel succes met het volgende.
Groetjes,
Floor

Rosabears zei

Een mooi blok heb je ervan gemaakt.
Ook de eerste 5 blokken, ik heb even teruggekeken, zijn prachtig.
De AWS is een bijzonder mooie quilt.
Groetjes Marja

Ineke zei

Wat een prachtig blok, het is zo'n mooie quilt, de AWS.
Succes verder!!!

Ageeth Dorsman zei

Mooi gemaakt, je blok met broderie perse! Vond ik het zelf eerst maar " twijfelachtig", dat broderie perse, tegenwoordig ben ik echt fan van deze techniek!
Groetjes van Ageeth.

Annelein zei

Wat een mooi blok! Ben benieuwd om op de bee in het echie te zien...*Ü*... Ik loop mega achter... morgen proberen nog iets goed te maken...;).

Martine zei

Mooi en weer helemaal in jouw kleurtjes.

Wilma Kuin zei

Wat een mooi blok! Wat zou ik graag willen,..