Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

22 januari 2017

Een nuttige quilt-dip......

Vanaf ongeveer augustus tot december vorig jaar heb ik echt een serieuze quilt-dip gehad. Nou had ik al wel eens eerder een paar dagen/weken geen zin in quilten, maar nu duurde de quiltdip wel erg lang. Toen ik afgelopen september ook nog eens acuut last van mijn rug kreeg, en me bijna niet meer kon bewegen, was het helemaal gedaan met quilten. Om toch wat te doen te hebben en mijn rug niet teveel te belasten, ben ik gaan breien.

Ik had nog een doos vol bolletjes katoen in allerlei kleuren. Over van een deken die ik ooit voor 1 van de dochters gehaakt heb. Met die bolletjes ben ik vaatdoekjes gaan breien. Jazeker je leest het goed: vaatdoekjes. Een heerlijk, rustgevend karweitje. Ter afwisseling haakte ik tussendoor nog een paar pannenlappen, maar daarna gauw weer verder met vaatdoekjes-breien. Ook toen de rug allang beter was, ben ik doorgegaan met breien.


Inmiddels zijn de restjes katoen bijna op en heb ik stapels vaatdoekjes in de kast liggen. Op de foto hierboven zijn ze niet eens allemaal afgebeeld: een paar zaten in de was en 1 was in gebruik. Al met al heb ik meer dan 20 vaatdoekjes gebreid en 3 paar pannenlappen gehaakt.

De quiltdip is weer over gelukkig. Maar nuttig was het wel, want ik hoef de rest van mijn leven geen vaatdoekjes meer te kopen.7 opmerkingen:

Annelein zei

Leuk zijn ze!!! En een heerlijk werkje voor tussendoor... Gelukkig is je quiltdip voorbij... kunnen wij weer genieten van je mooie blokken...

Tilly zei

Wat een grappige vaatdoekjes, je zit voorlopig inderdaad niet zonder.
Dan kunnen we weer gaan genieten van je quilts in wording.

Marieke Hordijk zei

Leuke vastdoekjes. Zo wordt de vaat doen haast leuk....

Floor zei

Grappig hoor en lekker ouderwets, vaatdoekjes breien.
We zijn zo gewend geraakt aan de "gele doekjes", maar zo kan het ook.
En nog eens hele leuke kleurtjes!
Fijn dat de quiltdip weer over is.
Groetjes,
Floor

Guusje, zei

Wat leuk al die gekleurde vaatdoekjes. Goede tip die zal ik ook eens gaan toepaasen met alle restjes die hier nog liggen

Rosabears zei

Geweldig die vrolijke gekleurde stapeltjes vaatdoeken.
Echt een zen werkje dat lapjes breien of haken.
Fijne nieuwe week.
Groetjes Marja
🌷🌷🌷

Aunt 'Reen zei

Beautiful dishcloths!