Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

2 april 2018

Wordt er dan helemaal niet meer gequilt?

Nou, ik moet eerlijk zeggen dat het quilten de afgelopen maanden op een zeer laag pitje heeft gestaan. Dat kan je soms zo hebben, hè. Ik heb niet stilgezeten hoor. Ik heb twee grote dekens gehaakt en ook geborduurd en gestopt. Maar patchen was ik even helemaal klaar mee. Maar laatst heb ik mijn Quiltmania's weer eens doorgekeken en ineens voelde ik de inspiratie weer opborrelen, gelukkig.

Waar ik afgelopen herfst en winter wel mee bezig ben geweest is mijn kerst-medaillonquilt. Dat is al een ouwetje hoor. Ik ben hiermee in 2011 gestart. De quilt is een eigen ontwerp en ziet er nu zo uit:


Hij is nu 46 bij 46 inch, ofwel ongeveer 115 bij 115 cm. Er kan dus nog wel een randje bij. En daar ben ik mee bezig geweest. afgelopen maanden. 28 sterren moeten worden gemaakt. Ik heb er nu 19 af, dus nog 9 te gaan. Even een eindspurt inzetten, zodat ik ze aan de rest van de lap kan zetten.
De sterren worden afwisselend rood/groen en groen/rood.


10 opmerkingen:

Annelies zei

Wat wordt dat prachtig !

Frea zei

Het mag dan een “ oudje” zijn, ik vind hem nog steeds erg mooi worden. Leuk, hoe een eigen ontwerp groeit onder je handen.
Kerst 2018?....

Marjan zei

Héél erg mooi!!!

Ineke zei

Heel erg mooi en snel afmaken, is het klaar voor de Kerst ;-)

Sjoukje zei

Erg mooi! Als ik zoiets zie, begint het bij mij ook direct te kriebelen. Ik ga vast ooit ook een medaillonquilt maken, het ziet er zo leuk uit!

Annelein zei

Het wordt een plaatje!!!

Ageeth Dorsman zei

Ik had je lapjes-werkjes wel een beetje gemist, maar gelukkig ben je daar ook (weer) mee bezig! Het wordt een heel lief en mooi Kerstquiltje!
Groetjes van Ageeth.

kaneeltje zei

Je kerstquilt is tijdloos dus niks te haasten. Snap wel dat je hem een keer af wilt hebben hoor!
Ben nieuwsgierig naar je stopwerk.....

Patricia zei

Ik heb weer even wat blogjes bij jou gelezen en ik vond het heel leuk ! Wat maak jij ook mooie dingen !
Wat betreft de zin om te quilten: het gaat bij mij ook wel eens op en neer, maar (gelukkig !) komt het ook weer terug.
Fijn weekend, Patricia

carla zei

Ooh, ziet er supergaaf uit! :)