Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

24 juni 2018

Antique Wedding Sampler

De Antique Wedding Sampler, ofwel AWS, is een gezamenlijk project van onze bee.  Zo'n gezamenlijk project is ontzettend leuk, want iedereen geeft haar eigen invulling aan de quilt. Die verschillen zijn zo mooi om te zien. Ik heb gekozen voor een beetje saaie lichte achtergrond en sashings, waardoor de blokken extra goed uitkomen.
Ik heb in het verleden hier op dit blog wel de afzonderlijke blokken laten zien, maar nog nooit de hele top. Dit weekend waren echtgenoot en een schoonzoon aanwezig om de top op te houden. Grote mannen zijn hiervoor nodig, want het is een enorme lap geworden.

Voor de achterkant heb ik allerlei lappen stof, die ook in de voorkant verwerkt zijn, aan elkaar genaaid. Zo ontstaat een achterkant, die past bij de voorkant. Bijkomend voordeel: ik hoef geen nieuwe stof te kopen en ik ben meteen wat lapjes kwijt, waar ik toch geen directe plannen voor heb.
Dit wordt dan de achterkant:

Nu alleen nog "even" dubbelen en quilten en dan is het werk gedaan. Hopelijk heb ik daar komende winter tijd voor. Quilten vind ik namelijk echt een winterwerkje.

Alle berichten over de AWS kun je hier (klik) lezen.

9 opmerkingen:

Marja zei

Ben ook met de AWS begonnen, morgen m'n eerste verhaaltje erover op m'n blog. Hij valt mij best tegen ;)

Groet

Chris zei

I have several blocks made and am hand appliqueing another this week. Your completed top is beautiful.

Sjoukje zei

Wauw, wat een mooi geheel is het geworden! Ik vind je kleurkeuze prachtig! Ik heb de AWS ook af, ik ben bezig met het doorpitten, maar dat duurt al best wel lang. Het is een gigantische quilt, dus dan glipt er regelmatig een ander werkje tussendoor. En ik ben het helemaal met je eens: quilten is winterwerk. Ik ben nu gewoon een kerstsok aan het borduren. ;)

conny's quilts zei

Heel erg mooi jouw AWS!! Mooie kleuren. Ik krijg hierdoor zin zelf ook vlug weer een blok voor mijn versie te maken....groetjes Conny

Martine zei

Prachtig en helemaal in jouw eigen kleuren.

Ageeth Dorsman zei

Wat is hij enorm mooi geworden, jouw top van dr AWS! Je kleurtjes zijn erg mooi en ogen fris. Dat wordt een feest om deze winter aan te quilten.
Groetjes van Ageeth.

Floor zei

Heel mooi de AWS te zien in deze zachte kleuren. Zo anders dan de mijne die in antieke stoffen zijn gemaakt. Die lijkt dus meer op het origineel.
Gelukkig heb ik quilt-as-you-go gedaan, dus eerst alle blokken gequilt en daarna aan elkaar gezet.
Best een grote lap om het zo te doen, maar met de afwisseling van andere werkjes zal het best lukken van de winter.

Guusje, zei

Prachtig is hij geworden wat een mooie frisse kleuren. Ik ga deze ook ooit eens maken het eerste blok is al bijna af maar eerst nog wat.

Annelein zei

Hij is zo mooi!!! En in het echt nog veel sprankelender...