Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

13 juni 2018

Een nieuwe quilt

Een paar weken terug ben ik met een nieuwe quilt begonnen: Les Soeurs uit het eerste boek van Petra Prins en An Moonen. Ik loop natuurlijk weer enorm achter, want heel veel mensen hebben deze quilt jaren geleden al gemaakt. Zoals zij, zij en zij (klikkerdeklik) bijvoorbeeld.
Het voordeel van zo er achteraan sloffen is, dat je veel voorbeelden hebt. Op Pinterest heb ik er apart een board (klik) voor gemaakt om inspiratie op te doen. Maar uiteraard ga ik hem toch weer anders maken. In mijn hoofd zie ik hem voor me in zwart, grijs en lichtblauw. Die stoffen heb ik bij elkaar gezocht en daarmee het middenstuk gemaakt.


Nu zul je misschien denken: "Wat doet dat rood erin. Het zou toch zwart, grijs en blauw worden?" Ja, daar weet ik het antwoord niet precies op. Al makende zat er ineens een rode achtergrondstof in. En ik ben stiekem ook al begonnen met de zandlopertjes. Daar zit ineens ook paars en bruin in. Tsja, het is een wonderlijk proces, dat patchen.

Wat vind je van dat bloemetje in het midden? Geinig hè? Het is een mooie oplossing, want ik had het middelste deel helemaal verprutst. En dat zie je zo niet meer.

Dit is trouwens de originele quilt, waarop het patroon gebaseerd is.


8 opmerkingen:

Tilly zei

Wat een mooi begin!Veel plezier met het maken.

Marguerite zei

Prachtig!
En je mag toch lekker zelf weten welke kleuren je gebruikt.

Judith zei

Het is een leukerd om te maken, onze echte eigenste cultureel erfgoed. Bijzonder om er mee bezig te zijn, goede start hoor!

Floor zei

Grappig is dat hè, je neemt je iets voor en al werkend komen er andere stoffen of kleuren bij. Dat is het creatieve proces :-)

Martine zei

Mooie kleuren , ben benieuwd naar je vorderingen.

quilting Jeannet zei

Het is een leuke quilt om te maken, veel van hetzelfde, dat wel, maar het middenstuk is ene uitdaging, en ziet er bij jou heel mooi uit in deze kleuren.

Annelein zei

Mooi begin! Neem je hem woensdag mee?

Rosabears zei

Prachtige quilt, staat ook nog op mijn verlanglijstje,dus je loopt niet achter hoor want ik ben nog niet eens begonnen.
Het begin ziet er veelbelovend uit.
Fijn weekend.
Groetjes Marja