Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

17 juni 2018

Les Soeurs vervolg

Schreef ik in mijn vorige bericht dat het middenstuk klaar is, nu is ook de rand erom heen af. Deze heb ik heel rustig gehouden, omdat het vervolg nog heel druk wordt. Heel druk voor mijn doen dan, want ik houd eigenlijk niet zo van scrapquilts.Dat leuke lichte stofje in de rand is uit de serie Jardin de Versailles van French General. Toen we laatst bij Simone Soed Idee waren, heb ik dit gekocht. Het is een lief stofje in het lila.

Waarom ben ik eigenlijk deze quilt gaan maken? Judith verwoordde het heel mooi in een reactie op mijn vorig bericht. Deze quilt is cultureel erfgoed van ons. Daarom vind ik het leuk om de quilt te maken. Compliment voor Petra Prins en An Moonen dat ze de oude Nederlandse quilts omgezet hebben in patronen.

Een tweede reden is dat deze quilt mij uit mijn comfortzone haalt. Mijn patchwork-comfortzone wel te verstaan. Daarover later meer.

8 opmerkingen:

Annelies zei

Een mooi middendeel !

conny's quilts zei

Een prachtig begin heb je al gemaakt

Marguerite zei

Prachtige kleuren

Betsy's Quilt Blog zei

Wat een luchtig, licht middendeel. Prachtig!

Rosabears zei

Heel mooi.
Groetjes Marja

Floor zei

Prachtige kleuren, lekker rustig ook, daar hou ik wel van.

Wilma Kuin zei

Prachtig!!!

Marjan zei

Wow, wat wordt dit mooi!