Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

22 juni 2018

Voetbalwerkje

Ik was wat aan het rommelen in mijn borduurla, toen ik dit werkje tegenkwam. Ineens wist ik weer dat ik daar twee jaar geleden tijdens het EK voetbal mee gestart was.
Zo"n borduurwerkje is ideaal om aan te werken tijdens een voetbalwedstrijd. Terwijl ik aan het borduren ben, krijg ik toch nog mee wat er gebeurt. En als er iets spannends is, wordt het toch vaak herhaald en zie ik het doelpunt, of wat dan ook, alsnog.
Nu tijdens het WK heb ik het voetbalwerkje er dus maar weer bij gepakt.


Van dit borduurwerk is geen patroon. Ik ben twee jaar geleden gewoon begonnen te borduren op een restlapje linnen. De motieven haal ik onder andere uit het boek "Merklapmotieven" van Albarta Meulenbelt-Nieuwburg. Dit boek is nieuw niet meer te krijgen, maar is tweedehands te verkrijgen op onder andere Boekwinkeltjes.nl (klik).
De blauwe hulplijnen heb ik deze week toegevoegd, zodat het geheel in een lijstje gaat passen. Ondanks dat ik het zelf heb samengesteld, vind ik het toch best leuk worden. Ik borduur het met DMC floche in de kleur 815.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi om te zien ,leuk dat je het zelf verzint het boek ken ik ook.
Ik kijk niet naar voetbal maar naar tennis, is iets lastiger om dan te borduren dus maar aan een quilt afmaken begonnen.

Gr José.

Annelies zei

Een heel mooi lapje !

conny's quilts zei

Dat wordt erg leuk, met allerlei voetbalherinneringen doorweven.....

Annelein zei

Best leuk? Hééééél erg leuk...