Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

3 augustus 2018

Nu moet ik wel doorgaan met bloggen....

Kijk hieronder een hoekblokje voor de Les-Soeurs-quilt. Ik heb ze allevier al af, maar nog niet aan de grote lap gezet. Dit blok is anders dan in het patroon staat. Ik heb de bloem uit stof geknipt en op zwarte stof ge-broderieperseed. Vervolgens van de zwarte stof een soort van bloem geknipt en deze op de grijze stof geappliceerd. Klinkt als een boel gedoe, maar dat viel wel mee. Zelf ben ik tevreden met het eindresultaat. De grijze stof is van Tilda en vind ik heel leuk.


"Nu moet ik wel doorgaan met bloggen...". Dat is de titel van dit berichtje. Ook ik heb, net zoals Martine, Jeanny, Ingrid, Berthi en misschien nog wel meer blogsters een mail van de Koninklijke Bibliotheek gekregen dat ze mijn blog willen gaan archiveren. Ik dacht eigenlijk dat het spam was en had de mail al weggegooid. Zoiets als mensen uit verre landen, die mij mailen om een erfenis na te laten, of zwoele dames die van allerlei spannends voorstellen. Maar blijkbaar is het een serieuze mail, dus ik heb hem toch maar weer uit mijn digitale prullenbak gevist.
Ik ben eigenlijk wel verbaasd dat ze mijn blog hebben uitgekozen en zou wel willen weten waarom.  De mail is echter een standaardtekst, die iedereen heeft ontvangen en waarom mijn blog is uitgekozen staat er in heel algemene woorden in.
Begrijp me niet verkeerd svp; dit is geen gevis naar complimentjes, maar ik begrijp echt niet waarom mijn blog is uitgekozen. Dat bepaalde blogs digitaal erfgoed zijn, kan ik begrijpen. Een blog als dat van Berthi, met alle bijzondere onderwerpen over de geschiedenis van handwerken: dat is duidelijk waarom deze is uitgekozen. Of de blog van Jeanny, met de vele verschillende handwerktechnieken en de enorme hoeveelheid werkstukken: idem dito. Ik heb nog eens kritisch door mijn eigen blog gekeken en eerlijk gezegd ontstijgt dat niet het niveau van een hobbyblog, waarop ik mijn eigen werkjes toon. Vooral leuk voor mezelf.

Maar goed, als het waar is (en daar ben ik nog steeds niet zo zeker van) betekent het dat de inhoud van mijn blog bewaard wordt door de Koninklijke Bibliotheek en dat er regelmatig een nieuwe update wordt gemaakt om ook de wijzigingen op te slaan. Dus vandaar de titel van dit stukje; ik kan nou niet meer stoppen met bloggen. Het is een hele verantwoordelijkheid om digitaal cultureel erfgoed te zijn (grapje).

6 opmerkingen:

Floor zei

Las het bij Ingrid, en vond het ook al raar, hoewel zij een enig blog heeft hoor. Dacht ook aan spam of een 1 april grap, maar dat zou wel heel erg vroeg zijn :-)
Maar nu verschillende bloggers zo'n mail al hebben, ga ik steeds meer twijfelen of dat wel echt is.
Misschien kan je zelf een mail sturen naar dat adres om te vragen of het klopt?
Als het klopt, ja dan moet je natuurlijk levenslang blijven bloggen en iedere week iets moois laten zien voor de update haha!

Anoniem zei

Geef je gelijk dat je twijfeld ,tegenwoordig is er zoveel mogelijk om iemand het idee te geven dat ze gevraagd zijn voor dit erfgoed.
Een telefoontje en je hebt duidelijkheid.

Gr Annette.

Judith zei

Nou nu moet je inderdaad wel doorgaan, leuk hoor! Gefeliciteerd.

Jeanny zei

Van harte gefeliciteerd en zeker doorgaan!

Martine zei

Leuk he dat ons blog bewaard wordt.
En Spam is het niet , er zijn al diverse blogs en boeken van vrienden in de KB opgeslagen.
Groetjes Martine

kaneeltje zei

Wat leuk! Natuurlijk is jouwblog dat waard,geniet er al jaren van! Net als van die andere dames!
Blijf gewoon lekker doorgaan a.u.b.!