Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

9 augustus 2018

Summer SAL Soed Idee

Ook dit jaar organiseert Simone weer een Summer SAL. Net zoals afgelopen jaren wordt het patroon in delen beschikbaar gesteld. Het is echt een leuk vakantiewerkje.
Dit jaar is het  een antiek merklapje uit 1832, gemaakt door "AH". Helaas is er verder niets over de maakster bekend. Het totale merklapje is nog niet door Simone getoond. Daardoor is het best spannend hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Tot nu toe zijn 6 van de 8 delen van de SAL verschenen. De patronen zijn hier (klik) te vinden.

Zelf heb ik gekozen om met het nieuwe garen van Simone te werken in plaats van de voorgeschreven DMC-kleuren. Dit garen is van Cottage Garden Threads. Bij Simone heb ik 3 strengetjes gekocht: roze/rood, paars en groen. Dit gebruik ik als basis voor mijn lapje.


Ik borduur op 32 count linnen van Zweigart in een soort van maisgeel. Ik krijg de kleur heel moeilijk op de foto.  Ik vind het best spannend hoe het allemaal uitpakt, maar tot nu toe ben ik tevreden met mijn experimentje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind dit heel mooi.Doe zo verder.M.H.
Mijn vraag : gebruikte u verloop garen en hoeveel kleuren gebruikte u?GRS.

Jeanny zei

Echt bijzonder leuk gedaan!!!