Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

6 augustus 2018

Uitje naar Zwolle

Altijd leuk, een uitje naar Zwolle. Echtgenoot en ik doen het regelmatig. Kopje koffie bij Espressobar Maling, even rondsnuffelen in de bijzondere boekhandel (klik). Daarna even naar de Stadsbakker (klik) en vervolgens naar museum De Fundatie (klik).

Over museum De Fundatie heb ik al eens eerder (klik) een verhaaltje geschreven. Wij komen graag in dit museum. Van buiten is het een prachtig gebouw, dat is so wie so de moeite waard om te bekijken. Er worden regelmatig wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Deze keer hing er o.a. werk van Jasper Krabbe. Je weet wel, de zoon van en naast kunstschilder ook presentator van het leuke programma "Het geheim van de meester" (klik).

Een bruggetje naar dit quiltblog: er hing een werk van Jasper Krabbe, gemaakt van beschilderd linnen.  De beschilderde stukken waren aan elkaar gemaakt tot een groot doek zonder lijst. Met veel fantasie een soort van quilt. Zie de foto hieronder.


Mijn echtgenoot vond de schilderijen van Jasper Krabbe niet bijzonder, maar ik vond ze eigenlijk wel leuk. De mooiste, wat mij betreft:

De tentoonstelling (klik) van Jasper Krabbe is nog tot en met 2 september 2018 te zien. Ik zou zeggen: gaat dat zien.

Geen opmerkingen: