Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

24 november 2018

Les Soeurs top is klaar

De top van de Les Soeurs quilt is af. Alle randen zitten erom heen. Nu nog "even" sandwichen en dan ga ik hem quilten. Een lekker winterwerkje.De quilt heet Les Soeurs en is afkomstig uit het eerste boek van An Moonen en Petra Prins. In hun tweede boek staat het patroon van een quilt die veel op deze lijkt. Vandaar de naam Les Soeurs, ofwel de zussen.
Zelf heb ik jammer genoeg geen zussen. Maar deze quilt draag ik op aan mijn quiltzussen, ofwel mijn vriendinnen van de maandelijkse bee. Zij hebben mij geholpen om de randstof uit te zoeken bij Jookies (klik).  Lieve quiltzussen: dank je wel!


De vaste lezers van dit blog weten inmiddels dat ik graag naar musea ga. Daar laat ik me inspireren door de prachtige kunstwerken die er hangen. De inspiratiebron voor de kleuren van deze quilt komen van een schilderij van Picasso, dat ik twee jaar geleden in het Ludwig museum (klik) in Keulen zag. Voordat jullie denken dat ik naast mijn schoenen loop: ik vergelijk mezelf uiteraard niet met Picasso :). Dit is het schilderij dat als inspiratiebron diende:
11 opmerkingen:

Annelies zei

Een prachtige quilt. Hele mooie kleuren !

betty prins zei

Heel mooi geworden, dat blauw doet het heel goed!

Floor zei

Prachtig die quilt, ook de kleuren zijn heel zacht en subtiel.
Je hebt het gevoel van het schilderij goed weergegeven.
Grappig dat je daar inspiratie uit hebt gehaald.

Ineke zei

Wat een prachtige quilt! Gefeliciteerd!

Marguerite zei

Prachtige quilt.
Super kleuren

Anoniem zei

Wat een prachtige quilt, heel mooi van kleur. Heel apart die blauwe kleur, geweldig.
Fijne zondag.
Maud.

Leonie zei

Mooie top geworden, met prachtige kleuren! Ben benieuwd hoe -ie is als -ie doorgequilt is!

Annelein zei

Terwijl wij nog bezig zijn met ons jaarprojekt of aan UFO's werken heb jij gewoon een "extra" quilt gemaakt... en wat voor één...Een prachtige quilt... die ik woensdag in het echt heb mogen bewonderen. Mooie stofjes... mooi ontwerp...en dat rood... dat geeft het net dat tikkeltje extra. Lieve groet, Willeke

kaneeltje zei

Prachtig dat contrast van de blauwe stofjes! Een leuk winterklusje heb je! Pit je hem met de hand door?

Jeanny zei

Zo zeg, die is mooi!!!

Willy zei

Prachtige quilt en leuk dat je je liet inspireren door dit schilderij.