Dit blog gaat over van alles, waar ik mee bezig ben. Vaak zal dit borduren of quilten zijn, maar ook andere zaken uit mijn leven komen langs. Een soort dagboek dus. Ik vind het geweldig leuk dat je meeleest!

27 april 2019

Een nieuw begin

De titel slaat zowel op een nieuwe quilt, die ik begonnen ben, als op het bloggen dat ik hierbij weer oppak.

De nieuwe quilt ben ik gestart naar aanleiding van een workshop, die ik samen met quiltvriendinnen begin februari heb gevolgd bij Petra Prins. De workshop was van Wylline Hammerstein en ging over het maken van de Moncarapacho quilt. Deze quilt staat in haar derde boek (klik) en ook op de voorkant van het boek.

Het leuke aan de workshop was dat we een lap stof kregen. We konden alleen de kleur kiezen en niet welke stof. De stof was Pompadour (klik) en ik heb de stof met de lichte achtergrond gekozen. Ik moet eerlijk zeggen dat de stof niet helemaal mijn smaak is. Maar dat maakt het eigenlijk ook wel weer heel leuk. Mijn grenzen verleggen etc.

De workshop was prima verzorgd. Wylline gaf leuk les en vertelde veel over haar werkwijze en idee├źn. Hierdoor ben ik anders naar stof gaan kijken en ook naar fussycutten. Leuk ook om te horen dat ze geen ingewikkelde dingen gebruikt als stempels, mallen en paperpiecing. Gewoon zelf patronen maken van paternoplaat. De quilt, die ze had meegenomen, is prachtig. Leuk ook om te zien dat de quilt heel ingewikkeld lijkt, maar is opgebouwd uit 2 kleine mallen.

Tijdens de workshop hebben we natuurlijk maar 1 motief kunnen maken. Meer tijd was er niet. Sindsdien ben ik bezig om deze quilt verder te maken. Het kiezen van de achtergrond was nog een heel gedoe, maar is denk ik gelukt.


Op de foto hierboven kun je het middenstuk zien, dat ik nu in elkaar aan het zetten ben.

Hier nog wat detailfoto's:


Let ook eens op de binnenste sterren: deze zijn allemaal afkomstig uit de Pompadour stof.  Het leuke van de werkwijze van Wylline is dat het fussy-cutten heel ongeorganiseerd gebeurt. Niks voor mij eigenlijk, maar het blijkt heel goed te werken. Alle sterren zijn mooi geworden.

Binnenkort meer over deze quilt in wording.

7 opmerkingen:

Chris zei

Oh my goodness!!! This is so beautiful!!

Floor zei

Vind het heel mooi maar het ziet er heel moeilijk uit.
Het fussycutten geeft zulke mooie effecten, zelfs met stof die je nooit zou kiezen.

Guusje, zei

Het ziet er geweldig mooi Uit. Lijkt me ook erg leuk om aan te werken.

Marguerite zei

Prachtig!

Ineke zei

Geweldig, wat een bijzondere quilt wordt dit. Je kleurkeuze is prachtig!

Marion van de Sande zei

Wat wordt deze quilt prachtig, hele mooie keuzes! En leuk om weer vaker updates van je te lezen!

Gretchen Weaver zei

These are beautiful! You are going to have a very lovely quilt!